Foto: Iakov Filimonov / Alamy / Profimedia

zdravo jelo

Pečurke po receptu oca Gavrila će Srbi obožavati: Jako se lako spremaju, a domaćice u jednom stalno greše

Da li ste probali?

Objavljeno: 27.02.2025. 18:44h

Sastojci:

300 g bukovače

4 krompira

4 šargarepe

3-4 sveže paprike

sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire)

So

sušeni začini

50 g susama

kašičica maslinovog ulja

foto: Iakov Filimonov / Alamy / Profimedia

Priprema:

1. Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, a pečurke bukovače na parčiće.

2. Poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Posoliti, staviti suvi začin i druge začine po ukusu.

3. Na maslinovom ulju propržiti susam, pa umutiti dok ne dobijete gustu pastu.

4. Pomešati sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire) sa vodom, pa sjediniti sa susamom. Preliti preko povrća, staviti u rernu i peći dok sva voda ne ispari.

Bonus video:

(Espreso / Stil / Prenela:M.S.)