probajte
Sočna mokra torta od mandarina će vas oduševiti! Najlakši recept do sada, umreneno slatka, a osvežava!
Ova drugačija torta ne goji, jako osvežava, ukusna je i slasna!
Sastojci za 12 osoba:
Krema
5 dl soka od mandarina (oko 6-8 mandarina)
2 dl vode
4 kašičice šećera
1 vrećica pudinga od vanile
1 žlica glatkog brašna
125 g maslaca
Biskvit
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice oštrog brašna
3 kašičice zobenih pahuljica natopljenih u mleku
1 vrećica praška za pecivo
3 dl slatke pavlake
Priprema:
Biskvit
1.
Cela jaja i šećer dobro istucite
2.
Dodajte brašno i prašak za pecivo i lagano izmiksajte
3.
Dodajte namočene zobene pahuljice i promešajte
4.
Pecite u zagrejanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta
Krema
1.
Zakuvajte sok od mandarina s 4 kašičice šećera
2.
U vodi razmutite puding i glatko brašno, dodajte u sok od mandarina i mešajte dok se puding ne zgusne.
3.
U kremu dodajte maslac i ostavite na laganoj vatri stalno mešajući dok se sav maslac ne rastopi.
4.
Vruću kremu prelijte preko biskvita i ostavite da se ohladi na sobnu temperatutu, pa ju stavite u frižider.
5.
Na hladnu tortu dodajte tučeno vrhnje (zaslađeno šećerom u prahu prema vlastitom ukusu) i ukrasite mandarinama.
Bonus video:
(Espreso/J.R)