Torta od mandarina, Foto: Printscreen Youtube/ Ricette dolci

probajte

Sočna mokra torta od mandarina će vas oduševiti! Najlakši recept do sada, umreneno slatka, a osvežava!

Ova drugačija torta ne goji, jako osvežava, ukusna je i slasna!

Objavljeno: 18.02.2025. 10:42h

Sastojci za 12 osoba:

Krema

5 dl soka od mandarina (oko 6-8 mandarina)

2 dl vode

4 kašičice šećera

1 vrećica pudinga od vanile

1 žlica glatkog brašna

125 g maslaca

Biskvit

3 jaja

3 žlice šećera

3 žlice oštrog brašna

3 kašičice zobenih pahuljica natopljenih u mleku

1 vrećica praška za pecivo

3 dl slatke pavlake

Priprema:

Biskvit

1.

Cela jaja i šećer dobro istucite

2.

Dodajte brašno i prašak za pecivo i lagano izmiksajte

3.

Dodajte namočene zobene pahuljice i promešajte

4.

Pecite u zagrejanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta

Krema

1.

Zakuvajte sok od mandarina s 4 kašičice šećera

2.

U vodi razmutite puding i glatko brašno, dodajte u sok od mandarina i mešajte dok se puding ne zgusne.

3.

U kremu dodajte maslac i ostavite na laganoj vatri stalno mešajući dok se sav maslac ne rastopi.

4.

Vruću kremu prelijte preko biskvita i ostavite da se ohladi na sobnu temperatutu, pa ju stavite u frižider.

5.

Na hladnu tortu dodajte tučeno vrhnje (zaslađeno šećerom u prahu prema vlastitom ukusu) i ukrasite mandarinama.

Bonus video:

(Espreso/J.R)