Carska pita, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

idealna uz jogurt

Mnogo bolja nego proja, a sprema se još brže nego ona: Ova carska pita je puna povrća i broj 1 za probavu!

Ova carska pita pravi se brzo, ali je toliko ukusna da se pojede još brže!

Objavljeno: 13.02.2025. 13:39h

"Smuti, pa prospi" recept za izdašnu domaću carsku pitu s kojim je nemoguće pogrešiti i uvek uspeva nešto je što mora da se nađe u svakom porodičnom kuvaru!

Gotova očas posla, ova pita se umuti za pet do deset minuta, a peče dvadesetak, što znači da ćete već za pola sata imati božanstveno domaće pecivo.

Možete ga služiti i za doručak i za večeru, a uz kiselo mleko i jogurt je fantastično.

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Sastojci:

4 jajeta

2 čaše brašna

1 čaša kukuruznog brašna

1 kesica praška za pecivo

pola čaše ulja

2 kašičice soli

1 čaša jogurta

200 g šunke

4 kisela krastavca

100 g kačkavalja

malo kisele crvene paprike

Priprema

Umutite dobro jaja u jednoj činiji, posolite ih, pa im dodajte ulje i jogurt.

U to ubacite sitno iseckanu šunku, krastavčiće i kačkavalj, kao i malo kisele crvene paprike, po ukusu. Promešajte.

U odvojenoj činiji pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa to postepeno dodajte u prethodnu mešavinu i sjedinite varjačom.

Izlijte smesu u posudu za pečenje, koju ste nauljili i(li) obložili pek-papirom.

Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Bonus video:

(Espreso/J.R.)