idealna uz jogurt
Mnogo bolja nego proja, a sprema se još brže nego ona: Ova carska pita je puna povrća i broj 1 za probavu!
Ova carska pita pravi se brzo, ali je toliko ukusna da se pojede još brže!
Gotova očas posla, ova pita se umuti za pet do deset minuta, a peče dvadesetak, što znači da ćete već za pola sata imati božanstveno domaće pecivo.
Možete ga služiti i za doručak i za večeru, a uz kiselo mleko i jogurt je fantastično.
Sastojci:
4 jajeta
2 čaše brašna
1 čaša kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
pola čaše ulja
2 kašičice soli
1 čaša jogurta
200 g šunke
4 kisela krastavca
100 g kačkavalja
malo kisele crvene paprike
Priprema
Umutite dobro jaja u jednoj činiji, posolite ih, pa im dodajte ulje i jogurt.
U to ubacite sitno iseckanu šunku, krastavčiće i kačkavalj, kao i malo kisele crvene paprike, po ukusu. Promešajte.
U odvojenoj činiji pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa to postepeno dodajte u prethodnu mešavinu i sjedinite varjačom.
Izlijte smesu u posudu za pečenje, koju ste nauljili i(li) obložili pek-papirom.
Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/J.R.)