Koh, Foto: Privatna arhiva

sjajan recept

Najukusniji starinski kolač, mekan kao oblak: Sa kohom nema greške, sprema se lako i brzo, a ukus je nezaboravan

Jedna od najlepših poslastica i na vašoj trpezi

Objavljeno: 13.02.2025. 11:34h

Sastojci za koh:

6 jaja

6 kašika šećera

9 kašika griza

kesica praška za pecivo

litar mleka

kesica vanilinog šećera

Priprema:

Belanca odvojite od žumanaca. Umutite belanca u sneg, pa dodajte šećer, i mutite dok se ne sjedini.

Umešajte griz, žumanca i prašak za pecivo pa sipajte u pleh obložen pek papirom.

Kohfoto: Privatna arhiva

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok se ivice pleha ne odvoje od tepsije.

Zakuvajte mleko sa vanilinim šećerom, pa kad provri prelijte pečen koh vrelim mlekom.

Bonus video:

(Espreso/Alo/Ivana Pavlović/Preneo: V.Š)