Foto: Jela Jelena Petrović

NJAM, NJAM

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka

Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja

Objavljeno: 05.02.2025. 10:05h

Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan

Prženice su idealne za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina. Međutim, iako veoma ukusne, one imaju jednu manu – upijaju mnogo ulja tokom prženja.

Ipak, i za ovo postoji rešenje – priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.

Sastojci:

10 parčića starog hleba

3 jaja

1 dl mleka

prstohvat soli

prstohvat šećera

Priprema:

Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljene prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

(Espreso/Krstarica/)