Slani rolat, Foto: Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

RECEPT

Omiljeno jelo gotovo za samo nekoliko minuta: Recept za slani rolat za koji se Srpkinje otimaju, ukusnije ne može!

Stavite u frižider da se ohladi i stegne, pa ga isecite na jednake kriške i poslužite!

Objavljeno: 19.01.2025. 08:22h

Slani rolati lako i brzo se prave pa su odlično rešenje za slavske i slavljeničke trpeze. Takođe, kada želite večeru na brzaka možete napraviti rolat od sastojaka koje svi imamo u frižideru.

Donosimo vam jednostavan recept za rolat sa šunkom koji ćete obožavati.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1 manja šoljica jogurta
  • malo soli
  • 5 kašika brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Fil:

  • 150 g krem sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 200 g šunke
  • 4-5 kiselih krastavčića
  • malo kisele crvene paprike

Priprema:

Umutite jaja s malo soli, dodajte jogurt i brašno pomešano s praškom za pecivo. Sipajte u prethodno podmazan i brašnom posut pleh i pecite 10-ak minuta na 220 stepeni. Pečenu koru odmah izvadite iz pleha na mokru krpu, urolajte i ostavite da se dobro ohladi.

Korak 2: Izmešajte krem sir i kiselu pavlaku, pa premažite rolat. Pospite ga sitno seckanom šunkom (možete je ređati i u tankim listovima), rasporedite sitno seckane kisele krastavčiće i malo seckanih kiselih paprika. Ponovo uvijte rolat i isecite ga na kolutove.

Stavite u frižider da se ohladi i stegne, pa ga isecite na jednake kriške i poslužite!

Bonus video:

(Espreso/ Kurir/ Prenela: T.M.)