RECEPT
Omiljeno jelo gotovo za samo nekoliko minuta: Recept za slani rolat za koji se Srpkinje otimaju, ukusnije ne može!
Stavite u frižider da se ohladi i stegne, pa ga isecite na jednake kriške i poslužite!
Slani rolati lako i brzo se prave pa su odlično rešenje za slavske i slavljeničke trpeze. Takođe, kada želite večeru na brzaka možete napraviti rolat od sastojaka koje svi imamo u frižideru.
Donosimo vam jednostavan recept za rolat sa šunkom koji ćete obožavati.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 manja šoljica jogurta
- malo soli
- 5 kašika brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Fil:
- 150 g krem sira
- 100 g kisele pavlake
- 200 g šunke
- 4-5 kiselih krastavčića
- malo kisele crvene paprike
Priprema:
Umutite jaja s malo soli, dodajte jogurt i brašno pomešano s praškom za pecivo. Sipajte u prethodno podmazan i brašnom posut pleh i pecite 10-ak minuta na 220 stepeni. Pečenu koru odmah izvadite iz pleha na mokru krpu, urolajte i ostavite da se dobro ohladi.
Korak 2: Izmešajte krem sir i kiselu pavlaku, pa premažite rolat. Pospite ga sitno seckanom šunkom (možete je ređati i u tankim listovima), rasporedite sitno seckane kisele krastavčiće i malo seckanih kiselih paprika. Ponovo uvijte rolat i isecite ga na kolutove.
Stavite u frižider da se ohladi i stegne, pa ga isecite na jednake kriške i poslužite!
Bonus video: