Musaka sa oslićem i tikvicama, Foto: Privatna arhiva

prijatno

OVU MUSAKU SA OSLIĆEM ĆETE JESTI I NEKOLIKO DANA ZAREDOM: Daleko je od OBIČNE, sastojke ćete obožavati (FOTO)

Ovo će skratiti vreme kuvanja, a vaša musaka sa oslićem i tikvicama i dalje će biti jako ukusna

Objavljeno: 02.05.2024. 11:55h

Ako ste ljubitelji ribe, ova musaka je kao stvorena za vas.

Glavni sastojci su oslić i tikvice.

Ovaj recept će vam skratiti vaše dragoceno vreme i preskočićete pečenje oslića.

U nastavku donosimo način pripreme musake sa oslićem i tikvicama.

Potrebno je:

1 veća tikvica

2 krompira

1 manja glavica crnog luka

malo belog luka

1 manji koren celera1 šargarepa

1 paprika sveža

malo ml. paprike ml. biber

suvi začin ulje za prženje

200 ml kuvanog paradajza

2 kašičice kukuruznog skroba

2 krompira

2 oslića

Priprema:

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Oslića obariti pa ga očistiti od kostiju. Tikvice iseći na listiće pa posoliti i ostaviti 15 minuta pa ocediti tečnost .

U tiganj sipati ulje pa dodati seckan luk, šargarepu,papriku beli luk, koren celera papriku ml. biber. u to dodati isitnjenog oslića Sve propržiti i izmešati.

Na dno tepsije idu krugovi krompira pa oslić sa povrćem pa tikvice krugovi pa opet oslić i na kraju listovi krompira.

U kuvan paradajz staviti kukuruzni skrob i izmutiti dodati malo ulja i preliti. Peći na 220 stepeni C 40 minuta.

(Espreso zabava)