DEPRESIVNA TORTA: Od nje NEMA JEFTINIJE, a za pripremu vam treba svega 10 MINUTA- POSNI RECEPT, koji obara s nogu
Torta od vanile, Foto: Printscreen / Youtube /Silvana's Kitchen

recept

DEPRESIVNA TORTA: Od nje NEMA JEFTINIJE, a za pripremu vam treba svega 10 MINUTA- POSNI RECEPT, koji obara s nogu

Sve sastojke sasvim sigurno imate kod kuće, a za pripremu vam treba samo mikser, desetak minuta i malo dobre volje.

Objavljeno:

Ovaj recept za tortu od vanile ne može biti jednostavniji. U njemu nisu maslac, jaja i mleko, a torta je mekana, pahuljasta i sočna pa nikada ne biste pogodili da ne jedete „obični“ kolač od vanile.

Štaviše, svakoj prilici u kojoj se očekuje torta, ova će savršeno pristajati. Možete je naravno ispeći i kao kolač i seći na kocke, ili napraviti duplu količinu i – visinu.

Ova jednostavna torta verzija je takozvanih „depresivnih“ torti koje su nastale tokom Drugog svetskog rata kada su resursi bili oskudni. I stvarno, sve sastojke koji su vam potrebni sasvim sigurno imate kod kuće. Za pripremu vam treba samo mikser i desetak minuta, a torta će se peći oko pola sata, piše punkufer.hr.

 Kalup za torte obima 23 centimetra obložite papirom za pečenje.
Kalup za torte obima 23 centimetra obložite papirom za pečenje.foto: Printscreen / Youtube / Silvana's Kitchen

Tortu najjednostavnije možete upotpuniti glazurom od umućene pavlake u koju ćete po želji dodati malo šećera. Možete je ukrasiti i mrvicama kokosa, a savršeno će se slagati s voćnim sirupima i svežim sezonskim voćem.

Sastojci za tortu od vanile bez jaja, maslaca i mleka:

– 1/2 kesice praška za pecivo – prstohvat soli – 230 g glatkog brašna – 150 g granuliranog belog šećera – 7 ml ekstrakta vanile – 80 ml biljnog ulja – 240 ml vode

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Kalup za torte obima 23 centimetra obložite papirom za pečenje. Izmešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte šećer i opet promešajte. Dodajte vanilu, ulje i pola vode. Nemojte dodavati celu količinu vode jer nećete moći da zamesite testo. Miksajte dok testo ne postane glatko i bez grudvica. Dodajte preostalu vodu i ponovo miksajte dok testo ne postane glatko. Ulijte testo u kalup za pečenje. Pecite oko 35 minuta ili dok sredina ne bude pečena. Neka se kolač potpuno ohladi u kalupu pre sečenja ili stavljanja glazure.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso / City magazine / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.