Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

sjajno

NAPRAVITE SOČAN PASULJ PREBRANAC I TO SA AJVAROM: Ovakav recept SRPKINJE još nisu spremale, a NEVEROVATNO je UKUSAN

Napravite najbolji prebranac tako što ćete u njega dodati i ajvar

Objavljeno: 07.04.2024. 22:22h

Pasulj je jelo koje se uglavnom sprema zimi, ali možete da ga jedete i u toku Uskršnjeg posta. Donosimo vam recept za prebranac koji se sprema na malo drugačiji način i u koji se dodaje ajvar. Ukus ovako pripremljenog prebranca je savršen, a možete da ga služite uz ribu ili uz neku salatu.

Sastojci:

3 crna luka

1 praziluk

500 g pasulja

100 ml ulja

3 kašike ajvara

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Recept za prebranac sa ajvarom:

Potopite pasulj

Pasulj potopite u vodu i ostavite tako sat vremena. Zatim prospite tu vodu i sipajte novu. Kuvajte 5 minuta, pa ponovo prosipete vodu i sipajte novu. Nakon toga kuvajte dok ne omekša.

Propržite luk

U tiganju na malo ulja propžite sitno seckan crni luk, pa posle par minuta dodajte i seckani praziluk. Pržite dok luk ne omekša, pa začinite po želji i dodajte ajvar. Sve lepo promešajte.

Pecite pasulj

Ako imate zemljanu posudu super, a ako ne stavite proceđeni pasulj u tepsiju, pa sipajte šolju vode u kojoj se kuvao. Promešajte i dodajte luk sa ajvarom. Sve lepo sjedinite i ako je potrebno dodajte još začina. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)