ŠARAN U CRVENOM SOSU KOJI SE SAM ODVAJA OD KOSTI: Toliko je mekan i ukusan da ćete sigurno TRAŽITI REPETE
Šaran, Foto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

recept

ŠARAN U CRVENOM SOSU KOJI SE SAM ODVAJA OD KOSTI: Toliko je mekan i ukusan da ćete sigurno TRAŽITI REPETE

Za posni ručak možete da poslužite razna jela, ali najbolji je pečeni šaran u crvenom sosu i posut sirom

Objavljeno:

Riba se u Srbiji uglavnom jede u toku posta, a njema priprema je jednostavna. Možete da je spremite na milion načina, a mi vam donosimo sjajan recept za šarana u crvenom sosu i posutog sirom. Ovako pripremljena riba će vas sigurno oduševiti, a zbog sosa i sira, prilog vam nije potreban.

Sastojci:

1 šaran

so, biber, slatka paprika

2 crna luka

120 g putera

2 crvene paprike

1 žuta paprika

2 kašike ulja

4 paradajza

4 čena belog luka

1 veza peršuna

80 g biljnog sira

Šaran
foto: Printscreen/Youtube/ Nemanja B

Recept za pečenog šarana u crvenom sosu i sa sirom:

Očisitite šarana

Isecite ribu po dužini, pa izvadite iznutrice. Isecite peraja i dobro je operite. Zasecite je po dužini (sa obe strane) i isecite rep. Ako ne umete sami da očistite ribu, možete da zamolite da vam je očiste u ribarnici.

Začinite ribu

Ribu posolite, pobiberite i pospite začinskom paprike. Lepo utrljajte. Ribu začinite spolja i iznutra, pa umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru nekih pola sata.

Pecite šarana

Iseckajte crni luk na rebarca, pa poređajte u tepsiju obloženu pek papirom. Stavite šarana preko luka, pa u svaki prorez stavite parče putera. Pokrijte pek papirom, pa aluminijumskom folijom. Pecite ribu u rerni na 180°C oko 40-45 minuta.

Napravite sos

Isecite paprike, pa ih dobro izblendirajte. U tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte paprike i kuvajte dok sos ne krene da ključa. Zatim dobro izblendirajte paradajz sa belim lukom, pa dodajte u sos od paprika. Začinite po želji, pa poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi nekih 5 minuta.

Prelijte sos preko ribe

Izvadite ribu iz rerne, pa sipajte sos u tepsiju, pa dodajte seckani peršun i rendani sir. Vratite u rernu da se peče još 15 minuta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.