Krompir sa belim lukom, Foto: Printscreen/Youtube/domaceiukusno

recept

PEČENI KROMPIR SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM: Jelo koje će se svideti CELOJ PORODICI, brzo se sprema

Pečeni krompir je začinjen, odličan prilog ili obrok koji možete da jedete uz malo sveže salate

Objavljeno: 06.04.2024. 12:03h

Pečeni krompir sa belim lukomi parmezanom je hrskav, aromatičan i savršen za svaku priliku. Ukoliko volite krompire možda će vas zanimati i recept za pečeni krompir punjen belim lukom i sirom. Evo i kako da napravite pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom.

Sastojci:

3 krompira, narezana

4 kašike maslinovog ulja

soli po ukusu

biber, po ukusu

2 kašičice belogluka u prahu

2 kašičice mešavine suvih začina

1 kašičica paprike

50 g parmezana, iseckanog

svež peršun, iseckan

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

Recept za pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom

Zagrejte rernu

Za pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom prvo zagrejte rernu na 200˚C. Krompir isecite na pola, a zatim isecite na kriške. Stavite ga u veliku posudu, prelijte maslinovim uljem i promešajte. U maloj posudi pomešajte so, beli luk u prahu, mešavinu suvih začina i papriku. Krompir pospite začinima, tako da se premaže.

Pecite krompir

Raširite krompir na pleh za pečenje, koji ste prekrili papirom za pečenje. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne, pospite parmezanom i biberom, pa pecite još 20 minuta.

Servirajte

Nakon što je pečen, izvadite krompir iz rerne, ostavite da se malo prohladi, a potom ga servirajte. Pospite ga svežim peršunom uz salatu. Uživajte u pečenom krompiru sa belim lukom i parmezanom.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)