U VREME POSTA SVI SRBI IMAJU OVU PITU NA STOLU: Prosta za spremanje, A SVI TRAŽE JOŠ
Ilustarcija, Foto: PRINTSCREEN/YT/VIKA-SIMPLE RECIPES

recept

U VREME POSTA SVI SRBI IMAJU OVU PITU NA STOLU: Prosta za spremanje, A SVI TRAŽE JOŠ

Najbolji recept za mekanu krompirušu

Objavljeno:

Krompiruša je pored bureka jedna od omiljenih pita. Domaće pite su uvek ukusnije od kupovnih, a pomoću ovog recepta napravićete najbolju krompirušu. Super je što pitu sa krompirom možete da jedete i u toku posta, a pravi se zaista lako i od jeftinih sastojaka.

Sastojci:

  • 800 g kora za pitu
  • 200 ml ulja
  • 200 ml vode
  • 2 crna luka
  • 1 praziluk
  • 1,5 kg krompira

Recept za posnu pitu krompirušu:

Korak 1

Ispržite luk i krompir

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, kao i praziluk. Kada on omekša dodajte krompir koji ste prethodno izrendali i dobro procedili. Posolite i pobiberite, pa posle 5 minuta sklonite sa šporeta.

Gibanica, Pita
foto: Bakina kuhinja

Korak 2

Napravite pitu

Uzmite jednu koru, premažite uljem, pa stavite drugu koru. Opet premažite uljem, pa stavite nadev od krompira i luka. Urolajte i ređajte u pleh koji ste premazali uljem.

Korak 3

Pecite krompirušu

Pecite krompirušu u rerni na 250°C oko 10 minuta, pa smanjite temepraturu na 200°C i pecite još 30 minuta.

Korak 4

Prelijte pitu

Preostalo ulje pomešajte sa vrelom vodom koju ste posolili i prelijte preko vruće pite.

Bonus video:

01:41

SESTRE SPAVALE NA ZEMLJI SA OVCAMA, A DEKA JEO BRAŠNO I VODU! Svedočenje humanitarne radnice o POTRESNIM ljudskim pričama

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.