Piletina, Foto: PRINTSCREEN/YT/ CHEF AMAN BISARIA

prste da položeš!

OBAVEZNO ZAPIŠITE RECEPT ZA NAJUKUSNIJU PILETINU NA MEDITERNASKI NAČIN: Napravite je za ručak i obradujte porodicu

Piletina na mediteranski način je jelo koje ćete pripremati tokom predstojećih dana, jer je lagano, saftno i prijatno začinjeno

Objavljeno: 30.03.2024. 23:45h

Svakako po svojoj žeji možete da dodajete začine. Ako volite piletinu možda ćete želeti da napravite i kremastu puter piletinu. A evo i kako da napravite piletinu na mediteranski način.

Sastojci:

1 luk, isečen

4 pileća bela mesa bez kože, narezana na kockice

1 kašika paradajz pirea

400 g seckanog paradajza

200 ml vrućeg pilećeg bujona

listovi od nekoliko grančica ruzmarina ili peršuna, plus dodatni za posluživanje

75 g maslina bez koštica

300 g paste

Recept za piletinu na mediteranski način

Dinstajte piletinu

Za piletinu na mediteranski način zagrejte ulje i stavite luk i piletinu u tiganj. Dinstajte na srednjoj vatri 5 minuta, povremeno mešajući. Umešajte paradajz pire i dinstatje 1 minut. Dodajte paradajz, pileći bujon i ruzmarin, pustite da provri pa lagano dinstajte 5 minuta.

Umešajte pasulj i kobasicu

Umešajte masline. Pustite da se krčka još 5 minuta dok se piletina ne skuva i dok se sos malo ne smanji. Začinite po ukusu.

Skuvajte pastu

U međuvremenu, skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju ili do al dente. Iscedite je. Servirajte pastu sa piletinom u sosu. Uživajte u piletini na mediteranski način.

Bonus video:

(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)