ide voda na usta od samog recepta
NAJSOČNIJI FILETI OSLIĆA KAKVI SE PRAVE SAMO U RESTORANU: Naparavite savršen ručak po receptu koji obara sa nogu
Prave se uz dodatak povrtne mešavine graška i boranije
Fileti oslića sa mladim krompirom i listovima nane su pravo lagano prolećno jelo u kome ćete uživati. A evo i kako se prave fileti oslića sa mladim krompirom i listovima nane!
Sastojci:
750 g mladog krompira, debelo isečenog
750 g smrznutog graška i boranije
3 kašike maslinovog ulja
kora i sok od 1 limuna
mala veza listova nane
4 fileta oslića svaki oko 140g
Recept za filete oslića sa mladim krompirom i listovima nane
Kuvajte krompir
Za filete oslića prvo mladi krompir kuvajte u velikom tiganju 4 minuta. Dodajte grašak i boraniju, ponovo prokuvajte, a zatim nastavite da kuvate još 3 minuta dok krompir i boranija ne omekšaju.
Napravite preliv
U blenderu umutite maslinovo ulje, limunovu koricu i sok, i nanu da napravite preliv (ili sitno iseckajte nanu i umutite u ulje i limun).
Ispecite oslić
Stavite oslić u vatrostalnu posudu, začinite, a zatim prelijte prelivom. Pokrijte prozirnom folijom, probušite je, a zatim pecite u rerni na 25 stepeni 4-5 minuta, dok se ne ispeče. Povrće ocedite, pa pomešajte sa prelivom i sokovima ribe. Poslužite oslića na povrću. Uživajte u filetima oslića sa mladim krompirom i listovima nane.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!