Bugarski kolač "3 čaše", Foto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

svima će se svideti

NAJKREMASTIJA POSLASTICA SA JABUKAMA I KEKSOM: Bugarski kolač "3 čaše" - svako parče se topi, bolji ne postoji

Bugarski kolač "3 čaše" je najkremastija poslastica sa jabukama i keksom, a svako parče se topi u ustima

Objavljeno: 08.03.2024. 13:05h > 13:07h

Ako do sada niste smisliti šta slatko da spremate za vikend, još uvek nije kasno.

Osim što će se ukućani obradovati dobro i kaloričnom ručku, ne sumnjamo da iščekujete i neku poslasticu koja će leći na stomak kao šlag na tortu.

Mađarice prave vrhunski kolač pod nazivom "Kati" ima čak dva fila i kremasta je kao nijedna torta.

Ako nemate vremena za toliko zadržavanje u kuhinji, pred vama je bugarski kolač koji se zove "3 čaše".

Priprema nikad jednostavnija, a ukus boli glava.

Čim ga jednom spremite videćete da će deca, a i jače polovine tražiti da im spremite opet.

Seckanje jabukafoto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

Recept i potrebni sastojci:

prašak za pecivo - 1 kesica

keks - 1 šolja izmrvljenih

šećer - 1 šolja

brašno - 1 šolja

Pravljenje fila za bugarski kolač na "3 čaše"foto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

Za zalivanje:

jabuke - 2

ulje - 1 šolja

maslac - za premazivanje tepsije

Napravljen fil za bugarski kolač "3 naše"foto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

sveže mleko - 1 šolja

Tu je priprema:

Sve sastojke pomešajte u jednoj činiji.

Tepsiju premažite maslacem.

U nju se zatim sipa smesa od svih sastojaka, a preko se ređaju kriške jabuka.

Filovanje bugarskog kolača "3 čaše"foto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

Sve treba da se zalije sa uljem i mlekom.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 30-40 minuta.

Blago hrskav i veoma ukusan kolač "tri čaše".

Bugarski kolač "3 čaše"foto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

Prijatno i uživajte u ovom kremastom kolaču.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)