POSLASTICA SA 2 FILA SE TOPI U USTIMA: Najlepši mađarski kolač "Kati" - recept koji je poznat godinama unazad
Mađarski kolač "Kati" na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

ovo kida

POSLASTICA SA 2 FILA SE TOPI U USTIMA: Najlepši mađarski kolač "Kati" - recept koji je poznat godinama unazad

Najlepši mađarski kolač "Keti" je poslastica sa dva fila, a recept je poznat godinama unazad

Objavljeno:

Iako je danas tmuran i kišovit dan, svi smo raspoloženi jer je ovo poslednji radni dan.

Vikend nam je svima omiljeni, jer smo tada na okupu sa svojim najmilijima, a ono što je glavno smišljamo šta da spremamo od hrane kako bi svi uživali.

Žene nemaju mnogo vremena preko nedelje da se zadržavaju u kuhinji, pa uglavnom spremaju brzinska jela koja su takođe ukusna kao i ona koja traže zahtevniju pripremu.

Jedan turski kolač "lambada" će osvojiti mnoga srca zbog ukusa koji ne može da se opiše rečima.

Svakako ne smemo da zaboravimo i da Mađarice prave vrhunske specijalitete, a tek poslastice...

Sada je ispred vas nešto što do sada niste probali, a kida koliko je dobro.

U pitanju je njihov kolač "Kati" - kremast fil, korica, jednostavno brutalan.

Pravljenje kore za mađarski kolač 'Kati'
Pravljenje kore za mađarski kolač "Kati"foto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

Ovo je recept sa sastojcima:

Za kore:

1 kašičica vanilin šećera

600 g brašna

prstohvat soli

250 g putera

100 ml mleka

Razvlačenje kore za mađarski kolač 'Kati'
Razvlačenje kore za mađarski kolač "Kati"foto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

160 g šećera u prahu

4 žumanceta

Za fil:

80 g šećera u prahu

200 ml vode

250 g putera

60 g šećera

160 g džema od kajsije

Kora za mađarski kolač 'Kati' u plehu
Kora za mađarski kolač "Kati" u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

50 g kakaoa

1 kašičica ekstrakta vanile

50 ml ruma

Za beze sloj:

1 kesica vanilin šećera

4 belanceta

170 g šećera

Pravljenje fila za mađarski kolač 'Kati'
Pravljenje fila za mađarski kolač "Kati"foto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

Za glazuru:

50 g čokolade

Način pripreme:

Pomešajte brašno, šećer u prahu, so i vanilin šećer, pa dodajte puter sobne temeprature.

Fil preko mađarskog kolača 'Kati'
Fil preko mađarskog kolača "Kati"foto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

Sjedinite rukama, pa dodajte žumanca i mleko.

Umesite testo, pokrijte i ostavite u frižideru pola sata.

Podelite na 3 jednaka dela, pa svaki razvucite u kvadrat dimenzija 30×30 cm.

Pravljenje beze sloja za mađarski kolač 'Kati'
Pravljenje beze sloja za mađarski kolač "Kati"foto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

Pecite jedno po jedno testo u plehu obloženom pek papirom na 170°C oko 10 minuta.

Testo pre pečenja izbockajte viljuškom.

Jedno testo izmrvite, a 2 ostavite cela.

Beze sloj preko mađarskog kolača 'Kati'
Beze sloj preko mađarskog kolača "Kati"foto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

Pomešajte vodu, šećer, vanilu i kakao, pa kuvajte dok ne proključa, uz povremeno mešanje.

Umutite puter, pa dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite.

U kakao dodajte izmrvljeno testo, džem i rum, pa promešajte, a zatim dodajte puter i opet sve sjedinite.

Mađarski kolač 'Kati' u plehu
Mađarski kolač "Kati" u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

Belanca, šećer i vanilin šećer kuvajte na pari, uz konstatno mešanje, pa sklonite i još kratko umutite mikserom.

Stavite prvu koru, pa premažite sa filom od kakaoa, a zatim stavite drugu koru i preko nje beze fil (sa belancima). Stavite u frižider na 8 sati. Preko kolača pospite rendanu čokoladu.

Prijatno i uživajte u savršenom desertu Mađarica.

Bonus video:

01:46

Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić

(Espreso/Receptizasve.com/Stvar ukusa/Prenela: N.J/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.