Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

recept

OVAJ PIRE MOŽE I NAJMLAĐA KUVARICA DA NAPRAVI: Biće NAJKREMASTIJI ako mu dodate jedan HLADAN SASTOJAK

Evo kako da napravite najkremastiji prilog za svako meso

Objavljeno: 07.03.2024. 10:25h

Svaka domaćica mora znati kako da naprvi krompir pire, a uz ovaj recept će vam sigurno biti najkremastiji!

Potrebno je:

  • 600 gr krompira
  • 1 vezica mladog luka ili 1 praziluk
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 50 ml mleka
  • so
  • ulje

Priprema:

  1. Očišćen krompir skuvati pa izgnječiti.
    foto: Jelajelena Petrovic
  2. Dodati pavlaku, mleko, so i miksati da se dobije kremast krompir. Na tihoj vatri propržiti seckan mlad luk ili praziluk i istresti u kromir i izjednačiti.
    foto: Jelajelena Petrovic
  3. Servirati toplo uz meso, kobasice, neku pljeskavicu ili šta želite. Savršenstvo!

Bonus video:

(Espreso/Prenosi M.M.)