NAPRAVITE PIRE KROMPIR BEZ IJEDNE GRUDVICE, PO RECEPTU SLAVNOG KUVARA: Priprema je oduševila MILIONE LJUDI
Pire krompir, Foto: Profimedia

sjajno

NAPRAVITE PIRE KROMPIR BEZ IJEDNE GRUDVICE, PO RECEPTU SLAVNOG KUVARA: Priprema je oduševila MILIONE LJUDI

Njegov je prvi savet, začuđujuće, da ne ljuštite krompire

Objavljeno:

Mnogi kuvari imaju sopstvene načine pripreme pire krompira – neki ga vole s teksturom u obliku grudvica i kožice – dok drugi vole da bude svilenkasto gladak. Ako ste skloniji pripremi ovog drugog, imamo recept za vas.

Poznati profesionalni kuvar Endi, poznat kao Andy Cooks, koji je prikupio preko 3,7 miliona pratilaca na svom YouTube kanalu i preko 5 miliona na svom TikTok nalogu, nedavno je podelio tajnu pravljenja ‘savršenog pire krompira’ i oduševio sve, prenosi Mirror.

Njegov je prvi savet, začuđujuće, da ne ljuštite krompire. ‘Samo malo zarežite oko sredine, a zatim dodajte u hladnu vodu, ne vruću, i ne zaboravite da ih začinite’, rekao je pre nego što je dodao veliki prstohvat soli. Koliko dugo će biti potrebno da ih kuvate zavisiće od toga koliko su veliki, ali Endi kaže da ih ocedite kada omekšaju, i što je najvažnije, ostavite ih na pari nekoliko minuta, što će nastaviti proces kuvanja. Kad su skuvani, kožica bi trebalo da se lako ukloni.

Zatim ste spremni za gnječenje – ali Endijev genijalni savet je da umesto ručne drobilice upotrebite presu za krompir. Objasnio je: ‘Ovo će vaš pire učiniti doslednijim’. Zatim je podelio dodatni savet koji će ga učiniti glatkim. Endi je rekao: ‘Upotrebite sito. Na taj način nema šanse da se pojave grudvice. Da budem iskren, ne trudim se to previše radim kod kuće’.

Na kraju je dodao dosta mleka i maslaca, ali ključ je dodati ih dok su vrući. Endi je dodao: ‘Ako su hladni, samo zgusnu krompir’. Na kraju je dodao još začina, a zatim je pokazao pire koji je izgledao neverovatno glatko i svilenkasto.

Komentatori su bili oduševljeni njegovom tehnikom, a jedna je osoba rekla: ‘Večeras ću napraviti ovo za svoju majku, super za nju da jede bez zubne proteze, hvala vam puno!’. Drugi je dodao: ‘Bez sumnje znam da je ovo vrlo dobrog ukusa, ali ja volim imati teksturu, ali 100% ovo izgleda dobro’. Treći je rekao: ‘To je baš super. Ja bih dodao manje mleka jer volim da je moj pire gušći’.

00:26

Vesna de Vinči u sred oluje istrčala napolje

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.