Pijani Isidor kolač, Foto: Printscreen/Yozutube/soskuhinja

najbolji

DA JE TITO IMAO OVAKAV KOLAČ NA DVORU, GDE BI MU BIO KRAJ: Zavolećete ga više od ŽENE I LJUBAVNICE, ime SVE GOVORI

Dok se kora peče spojiti orahe, šećere i rum da masa bude maziva. Premazati preko džema.

Objavljeno: 06.03.2024. 15:40h

S ovim kolačem nema greške.

Obožavaju ga i deca i odrasli, a zbog naziva je još više poželjan.

Reč je o kolaču "Pijani Isidor", a u nastavku pročitajte kako se pravi.

U mnoštvu recepata, našli smo onaj najbolji za vas.

KORA:

4 jajeta

150 g šećera

150 g putera

1 kašika kakaoa

120 g mlevenih oraha

70 g brašna

1/2 kesica praška za pecivo

Za premaz:

4 kašike džema od kajsija ili malina

Za I nadev:

250 g mlevenih oraha

4 kašike prah šećera

1 vanil šećer

1,5 dl ruma

Za čokoladni nadev:

4 jajeta

200 g šećera

3 kašike kakaoa

250 g putera

Za glazuru:

100 g čokolade za mesnju

100 g putera

PRIPREMA

Umutiti maslac, šećer, žumanca pa lagano dodavati kakao, orahe i brašno sa praškom za pecivo. U to umešati umućena belanca sa prstohvatom soli. Masu sipati u podmazan i brašnom posut đuveč (oko 38x22 cm) i razvući je.

Peći oko 20 minuta na 200'C. Pečenu koru ohladiti i premazati džemom.

Dok se kora peče spojiti orahe, šećere i rum da masa bude maziva. Premazati preko džema.

Takođe dok se kora peče umutiti malo jaja i šećer pa uz dodatak kakaoa kuvati na pari. Kad se zgusne skinuti sa vatre, ohladiti da bude mlako i mikserom spojiti sa maslacem sobne tempetature. Staviti u frižider 15-20 minuta, a onda naneti preko sloja od oraha. Staviti u frižider dok se napravi glazura.

Istopiti zajedno čokoladu i puter pa preliti preko čokoladnog nadeva.

Po želji, a ne mora možete ukrasiti kolač.

Kolač ostaviti u frižider preko noći.

Pred služenje iseći na kocke i to nožem koga stalno stavljate pod mlaz vrele vode.

Može se poslužiti uz žele od malina koji daje osvežavajuću notu.

(Espreso/Coolinarka/Prenela P.V.)