Vrstu mlevenog mesa možete odabrati po sopstvenom ukusu – svinjsko, juneće, goveđe, mešano., Foto: Jelajelena Petrović

recept

PITA SA MESOM KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Vrhunski ukus dobija se samo zbog ovog SASTOJKA ima ga svaka SRPSKA kuća (VIDEO)

Topla, mirisna, hrskava, preukusna. Predstavljamo vam recept za ovu predivnu pitu.

Objavljeno: 31.01.2024. 09:53h

Baš ovakva je naša pita sa mesom za koju vam garantujemo da je najbolja koju ste do sada probali. Pita sa mesom se tradicionalno pravi sa mlevenim mesom. Vrstu mlevenog mesa možete odabrati po sopstvenom ukusu – svinjsko, juneće, goveđe, mešano.

Potrebno je:

  • 1 veći praziluk
  • 500 gr tankih kora
  • 300 gr mesa
  • ulje
  • soli
  • 1 jaje
  • 1 kašika griza

Priprema:

Ispržiti praziluk na ulju dodati meso pa ga dinstati 5-6 minuta.

Trouglići ove pite su čarobno ukusnifoto: Jelajelena Petrović

Dodati soli, malo bibera na kraju jaje i sve izjednačiti.

Ovako možete servirati trougliće od pitefoto: Jelajelena Petrović

Prvu koru premazati uljem dodati drugu i nju premazati pa obe poklopiti na pola.

Presek današnje pitefoto: Jelajelena Petrović

Na početak staviti punu kašiku mesa i savijati u trougao kao u Videu. Ređati u podmazan pleh i premazati ih uljem.

Na kraju naša pita sa mesom izgleda ovakofoto: Jelajelena Petrović

Peći na 200 stepeni C 35 minuta da lepo porumene. Po želji posuti susamom. Vrhunskog ukusa tope se! Prijatno!

BONUS VIDEO:

(Espreso/ I.O.)