OVO JE RECEPT ZA NAJSOČNIJE PEČENO PILE, RASPADA SE KOLIKO JE SOČNO: 1 začin mu daje POSEBAN UKUS
Pečeno pile, Foto: Profimedia

sjajno

OVO JE RECEPT ZA NAJSOČNIJE PEČENO PILE, RASPADA SE KOLIKO JE SOČNO: 1 začin mu daje POSEBAN UKUS

Najbolji recept za pečeno pile po savetu kuvara će vas oduševiti toliko da ćete od sada da pečete samo uz ove sastojke!

Objavljeno:

Najbolji recept za pečeno pile često ćete primenjivati, jer, osim što je u pitanju jelo koje svi vole, uz odgovarajuće začine i dodatke, biće još ukusnije. Možda ćete želeti da isprobate i recept za pile pečeno u šerpi.

Ipak, uz beli luk malo belog vina, mirođiju i malo senfa dobićete koricu koja savršeno krcka i piletinu koja je natopljena aromama. Evo kako ide najbolji recept za pečeno pile!

Sastojci:

1 celo pile

3 kašike maslinovog ulja

Pile
foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/SISI JEMIMAH'S RECIPES

1 glavica belog luka

250 ml pavlake za kuvanje

Veza mirođije

1 puna kašika senfa

125ml suvog belog vina

Najbolji recept za pečeno pile

Zagrejte rernu na 220°C i pripremite pile

Najbolji recept za pečeno pile podrazumeva da prvo nasolite pile. Položite piletinu u veliki pleh za pečenje sa visokim stranicama, obilno začinite solju sa obe strane i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi da se ohladi u frižideru.

Pokapajte maslinovim uljem

Kada ste spremni, obilno pokapajte pile maslinovim uljem i stavite je u sve kutke i pukotine. Izlupajte beli luk i stavite čenove ispod pileta, a zatim pecite u rerni 20-30 minuta dok koža ne poprimi zlatno smeđu boju.

Batak, Piletina
foto: PRINTSCREEN/YT/ CHEF AMAN BISARIA

Pospite pile belim vinom

U međuvremenu u činiji pomešajte pavlaku za kuvanje, mirođiju i senf i dobro začinite solju i biberom. Posle 20-30 minuta smanjite rernu na 140°C, izvadite pile i sipajte belo vino u pleh. Zatim prelijte piletinu kremom od mirođije i vratite u rernu na 30-40 minuta dok ne bude gotovo.

Servirajte pile

Kada je pečeno, izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 15 minuta, lagano prekriveno sa malo folije. Servirajte kako želite, sa puno sosa, belog luka, krompira i zelene salate. Uživajte u najboljem pečenom piletu!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.