Svinjska rebarca, Foto: Printscreen/youtube/MykitchenTanja

recept

NAPRAVITE NAJSOČNIIJA SVINJSKA REBRA KOJA SE KRČKAJU U SOSU: Cela porodica će LIZATI PRSTE koliko je dobro

Meso će se raspadati koliko je mekano

Objavljeno: 07.12.2023. 18:01h

Svinjska rebra pravi su gurmanski užitak. Kada se spremi sa marinadom, meso je sočno i lepi se za prste. Pripremili smo vrhunski recept za svinjska rebra i to sa sosom u koji ide sok od pomorandže!

Meso se više puta premazuje slatkim sosom, a dugo se krčka na nižoj temperaturi za najsočniji ukus.

Spremanje svinjskih rebaracafoto: Printscreen/youtube/MykitchenTanja

Sastojci:

1 kg svinjskih rebara sa kostima (2 komada od po 500g)

70 g meda

70 g sojinog sosa

sok od 1/2 pomorandže

1 kašičica slatke začinske paprike

3 čena belog luka

Recept za svinjska rebra sa pomorandžom:

Pomešajte u manjoj činiji med, sojin sos, sok od pomorandže, slatku papriku i mleveni beli luk. Svinjska rebra stavite na alu foliju, pa na pleh. Premažite ih sosom (ali sačuvajte manju količinu da ih ponovo premažete) i pecite svinjska rebra 2h na 130°C.

Potom ih izvadite, premažite ostatkom sosa, pa pecite 30 minuta na 180°C. Pre serviranja, premažite svinjska rebra sosom ako vam ostane. Predlažemo i svinjska rebra na kupusu.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)