NAPRAVITE SOČNE BATAKE KOJI SE LEPE ZA PRSTE: Zbog OVOG SOSA mislićete da su iz BRZE HRANE, a spremni za 30 MINUTA
Napravite sočne batake u slatko-kiselom sosu i oduševite vaše ukućane
Bataci su sočniji od belog mesa, a postoji milion recepata za njihovu pripremu. Jedan od boljih recepata je i onaj za pileći paprikaš sa batacima iz rerne, a danas vam predlažemo da ih napravite u slatko-kiselom sosu.
Njihova priprema će vam oduzeti manje od pola sata, a ukus je savšren. Ovako pripremljeni bataci se lepe za prste, a kao prilog možete da služite šta god želite.
Sastojci:
8 bataka (bez kože i kostiju)
2 kašike kukuruznog skroba
1 kašika neslanog putera
4 čena belog luka
110 g meda
80 ml pilećeg bujona
1 kašika pirinčanog sirćeta
1 kašika svetlog soja sosa
1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
1/2 kašičice tucane paprike
Recept za sočne batake u slatko-kiselom sosu:
Batake posolite i pobiberite, pa uvaljajte u skrob ili brašno. Propržite batake u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Zatim dodajte puter, a kada se otopi dodajte i mleveni beli luk. Promešajte, a onda u jednoj posudi pomešajte med, bujon, pirinčano sirće i sojin sos.
Lepo sjedinite i sipajte u tiganj sa mesom. Nastavite da krčkate dok sos gotovo skroz ne ispari. Gotove batake pospite seckanim peršunom i tucanom paprikom. Služite sa prilogom po želji, a mi predlažemo pirinač ili pire krompir.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!