Restovan krompir, Foto: Printscreen Youtube/Silvana's Kitchen

recept

OVO JELO JE SVAKOG DANA BILO NA TRPEZI U JUGOSLAVIJI: JEFTIN ručak koji će vas dugo DRŽATI SITIM

Ako ste ljubitelj krompira na sto načina, da vas podsetimo na još jedan i to savršen

Objavljeno: 29.11.2023. 16:11h

Mnogima je krompir jedna od omiljenih namirnica. Sjajan je kao glavno jelo, pogotovo je zastupljen na trpezi kad je post, a slaže se i sa mesom i sa drugim povrćem.

Postoji mnogo načina pripreme, a jedan od njih je restovani krompir. Nekada su ga domaćice baš često pravile, pa je bio obavezan deo ručka u bivšoj Jugoslaviji makar jednom nedeljno, u poslednje vreme je nepravedno zapostavljen.

Spremanje restovanog krompirafoto: Printscreen/Youtube/ Anina Kuhinjica

Ako vam je dosadio krompir iz rerne ili pire, napravite restovani krompir, jelo u koje sem krompira ide i crni luk.

Vreme pripreme:

30 minuta

Sastojci:

1 kg krompira

1 veća glavica crnog luka

6 kašika ulja

1 kašika aleve paprike

so, biber i suvi biljni začin po ukusu

Restovan krompir, brzo spremljeno jelo koje će vas najestifoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Priprema:

Krompir oljuštiti i ceo staviti da se kuva. Kada je gotov isecite ga na kocke ili veličinu koju želite.

Crni luk iseći na rebarca. U duboki tiganj sipati ulje i na srednjoj temperaturi dinstati luk dok blago ne požuti, potom dodati kuvani krompir, alevu papriku i začiniti solju, biberom i suvim biljnim začinom.

Dodati malo vode i ostaviti kratko da se krčka dok ta voda ne ispari. Povremeno pomešati.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/K.O.)