RECEPT ZA NEOBIČNU NUGAT TORTU KOJU DO SADA NISTE SPREMALI: Caka je u jednom sastojku koji daje POSEBAN UKUS
Nugat torta, Foto: Printscreen YouTube/Valentina's Simply Good Food

sjajno

RECEPT ZA NEOBIČNU NUGAT TORTU KOJU DO SADA NISTE SPREMALI: Caka je u jednom sastojku koji daje POSEBAN UKUS

Napravite najkremastiju nugat tortu sa džemom od malina. Opčinjava na prvi zalogaj

Objavljeno:

Nugat torta je najlepši spoj lešnika i čokolade. Raskošnog je ukusa i odličan izbor i za praznične trpeze. Za sve ljubitelje čokolade i lešnika, predlažemo najkremastiju nugat tortu. Slatki ukus savršeno "razbija" džem od maline. Svaki zalogaj se topi u ustima!

Sastojci:

450 g mlevenog keksa

125 g putera

Ukusna torta koja se topi u ustima
Ukusna torta koja se topi u ustimafoto: Printscreen YouTube/Valentina's Simply Good Food

3-4 kašike soka od pomorandže

200 g džema od malina

250 ml slatke pavlake

100 g čokolade

200 g mlevenih lešnika

Još:

500 ml slatke pavlake

80 g čokolade za ukras

100 g celih lešnika

Recept za najkremastiju nugat tortu:

U mleveni keks dodajte omekšali puter, pa dobro sjedinite rukom. Smesu za biskvit utisnite po okruglom plehu obloženom pek papirom i sa pokretnom ivicom. Pritisnite čašom biskvit za nugat tortu, pa poravnajte kašikom. Džem od maline prebacite u šerpu i na srednjoj temperaturi kuvajte i mešajte dok ne dobijete retku strukturu.

Potom procedite, a onda proceđen džem rasporedite po biskvitu. Na laganijoj vatri propržite mlevene lešnike dok ne počne da fino miriše, a nakon toga prebacite mlevene lešnike u činiju. Zagrejte slatku pavlaku na laganijoj vatri, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Otopljenu čokoladu i slatku pavlaku izlijte u mlevene lešnike, sjedinite sastojke i ostavite da se smesa ohladi. Umiksajte 500 ml slatke pavlake, a potom u umiksanu slatku pavlaku ubacite smesu sa čokoladom i orasima.

Dobro promešajte, pa fil za nugat tortu nanesite preko džema od maline. Stavite u frižider dok se potpuno ne stegne. Propržite cele lešnike, a onda ih stavite na kuhinjsku krpom i prekrijte ih, pa rolajte dok se ne skine ljuska. Nugat tortu izvadite iz frižidera i uklonite pokrentu ivicu, pa je stavite na postolje i preko nje izrendajte čokoladu i rasporedite cele lešnike.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.