Prženje kobasica, Foto: Profimedia

recept

GURMANSKA TEPSIJA JE SRPSKI SPECIJALITET KOJI DOLAZI PRAVO SA JUGA: Ovo SOČNO jelo se SAMO SPREMA, brzo je i UKUSNO

Napravite gurmansku tepsiju krcatu mesom i krompirom - recept za super ručak koji će obožavati cela porodica

Objavljeno: 06.11.2023. 17:00h

Inspiracije za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi najviše vole da jedu meso i krompir. Danas vam donosimo fantasitačn recept za gurmansku tepsiju krcatu sočnim mesom i krompirom, koja se praktično "sama sprema".

Sve što treba da uradite jeste da sastojke poređate u zemljanu posudu, prelijete vinom i ostavite da se jelo krčka nekoliko sati. Ukus je savršen, a zbog jednostavne pripreme, uspeva i onim domaćicama koje nemaju previše kulinarskih sposobnosti.

foto: PRINTSCREEN/YT/HUNGRY MAN KITCHEN

Sastojci:

1 crni luk

6 čenova belog luka

1 kg krompira

1,5 kg mesa (kobasice, slanina, svinjska plećka, batak)

4 šargarepe

300 ml crvenog vina

Recept za gurmansku tespiju sa mesom i krompirom:

foto: Printscreen Youtube/Dozus Cook

Zemljanu posudu premažite mašću, pa poređajte krupno sečen crni luk i cele čenove belog luka (očišćenog). Preko stavite meso, kao i slaninu i kobasicu, pa dobro posolite i pobiberite. Poređajte isečen krompir i šargarepu, koje ste prethodno oljuštili, a onda prelijte crvenim vinom. Poklopite i stavite u hladnu rerni i pecite na 250°C oko 15 minuta, pa smanjite temperaturu na 200°C i pecite još 4 sata. Gurmanska tepsija je spremna.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)