Čorba sa povrćem u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Chef Boy An

vitaminska bomba

SA OVOM ČORBOM SA POVRĆEM NEMA GREŠKE: Lagana i jeftina - recept kakav naši stari na selu koriste

Čorba sa povrćem sa kojom ne možete da pogrešite je toliko lagana i jeftina, a recept takav koriste naši stari na selu

Objavljeno: 03.11.2023. 13:33h

Tokom ovih hladnih dana najlakše će vas zagrejati jedna topla čorba.

Kod nas se dosta sprema pileća bela čorba, ali i jedna sa povrćem će prijati vaše organizmu.

Nije skupa, a može da se jede i kao obrok, naši stari na selu je spremaju svakodnevno.

Puna je vitamina, a baš takva se najbolje sprema na selu što smo svi kao mali imali prilike i da probamo.

Krompirfoto: Printscreen/Youtube/ Chef Boy An

Za ovaj recept je potrebno:

kiselo mleko - po želji

krompir - 1 komad

so

Paprikafoto: Printscreen/Youtube/ Chef Boy An

paradajz - 1 komad

šaragrepa - 1 komad

tikvica - 1 komad

paprika - 1 komad

Crni lukfoto: Printscreen/Youtube/ Chef Boy An

crveni luk - 1 glavica

Priprema je tu:

Luk i paprike se očiste i iseku. U šerpu se stavlja voda da provri i u nju se sipa luk i paprike da pokipe 10-15 minuta.

Guljenje krompirafoto: Printscreen/Youtube/ Chef Boy An

Za to vreme se iseku krompir i tikvice na kocke i stavljaju se u kipuću vodu da vru dok se ne skuvaju.

Dodaju se i na kocke isečene šargarepe. Nakon što je sve gotovo soli se i stavlja se isečen paradajz da vri 10 minuta i sklanja se sa vatre.

Kuvanje čorbefoto: Printscreen/Youtube/ Chef Boy An

Po želji može da se servira sa kašikom kiselog mleka, mnogo je lepo.

Čorba za čistu desetku.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)