Grašak u bešamel sosu, Foto: PRINTSCREEN/YT/SIMPLY MAMÁ COOKS

recept

OVAKAV GRAŠAK SIGURNO NISTE SPREMALI: Ovaj KREMASTI beli sos se najbolje slaže UZ MESO

Grašak u bešamel sosu sprema se za 15 minuta, a perfektno ide kao prilog uz meso

Objavljeno: 30.10.2023. 18:08h

Grašak je mahunarka koja se često nalazi na našem meniju. Nekima baš i nije omiljeno jelo, a među njima su najčešće mališani. Međutim, grašak pripremljen na ovaj način zadovoljiće svačiji ukus. Ovo povrće krčka se u bešamel sosu. Odlično ide uz mesa, ali i uz testenine

Sastojci:

60 g putera putera

2 kašike iseckanog crnog luka

Grašakfoto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

1/4 šolje brašna

so po ukusu

biber po ukusu

prstohvat rendanog muskatnog oraščića

450 g odmrznutog graška

3 šolje mleka

Recept za grašak u bešamel sosu:

Zagrejte šerpu na srednjoj temperaturi, pa ubacite puter. Kada se puter otopi, dodajte iseckan crni luk. Dobro promešajte bešamel sos, pa dodajte postepeno brašno. Sjedinite sastojke, pa dodajte malo bibera i muskatni oraščić. Postepeno sipajte mleko, čitavo vreme mešajući bešamel sos. Pospite so po ukusu, pa ubacite grašak i promešajte. Ostavite grašak da se krčka u bešamel sosu 5-10 minuta. Predlažemo da isprobate i mafine od graška.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)