Zoran Milanović, Foto: EPA-EEF/DANIEL NOVOTNY

haos kod komšija

HRVATSKU NE PRESTAJU DA TRESU SKANDALI: Oglasio se Milanović, UDARIO JAKO, pomenuo Plenkovića i USTAŠKE pesme

Milanović istakao svoje mišljenje o nasilju, Plenkoviću i ustaškim pesmama

Objavljeno: 24.10.2023. 15:57h

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je današnje ponašanje opozicije prilikom predstavljanja izveštaja o radu Vlade i poručio da je sve dobro kada nema fizičkog nasilja i poziva na mržnju.

„Ulica, ulica, a Sabor je Sabor“. Ovo je Sabor, ne znam zašto su mu (premijeru Andreju Plenkoviću) fućkali, galamili i lupali. Jasno je da ni saborsko rukovodstvo, a ni straža, ne mogu izbaciti napolje celi Sabor. Očito je to metoda političkog delovanja. Je li to pametno…”, rekao je Milanović novinarima u Varaždinu.

Primetio je da je sve dobro dok nema fizičkog nasilja i poziva na mržnju, posebno danas.

„Ali za krajnji rezultat sam snosiš odgovornost, kasnije nema kajanja”, rekao je Milanović i dodao da se “protiv Plenkovića takvim sredstvima itekako može”.

Andrej Plenkovićfoto: Profimedia

Govoreći u hapšenju navijača koji su pevali ustaške pesme, Milanović kaže da je svaki komentar koji dolazi od Plenkovića neovlašćen jer se zna kako se on nosio s tim pojavama.

“Ja sam upozoravao i govorio koliko je to štetno i loše. Ne da mi se više. Instrumente da se s tim nosi ima baš on. Baš on, ne njegova vlada”, kaže predsednik Hrvatske.

Milanović je pitao da li su Plenkovićevi suradnici napustili stadion kad su čuli ustaške pesme.

Hrvatska zastavafoto: Profimedia

U Osijeku je država reagovala. Svi su s dubokim neodobravanjem gledali šta se događa. U Gorici gleda Turopolje i južni Zagreb. Reagovalo se sporo, inertno i prekasno”, kaže Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Na taj način Milanović je odgovorio premijeru Plenkoviću, koji je sinoć na pitanje novinara zašto neki članovi vlade nisu napustili utakmicu u Velikoj Gorici kada su navijači zapevali ustašku koračnicu, rekao da treba pitati šefa hrvatske države zašto nije napustio nedavnu utakmicu u Osijeku kada su igrale reprezentacije Hrvatske i Turske, kada su pevane ustaške pesme i isticani ustaški simboli.

Bonus video:

(Espreso/ Agencije)