Krompire pire sa karfiolom u činiji, Foto: Printscreen/Youtube/ zagolaj

topi se u ustima

BUGARKE SPREMAJU NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE SA KARFIOLOM: Ukusan i sočan - za ovaj recept naše žene nisu čule

Bugarke spremaju najkremastiji krompire pire sa karfiolom koji je ukusan i sočan po receptu za koji naše žene ne znaju

Objavljeno: 23.10.2023. 19:34h

Uz ćufte, faširane šnicle, krmenadle najbolje ide krompir pire.

Naše žene ga spremaju na po svojim načinima, a sada ćete videti kako to Bugarke prave.

Njihov je jedan od najkremastijih, a sočnost mu daje i karfiol.

Poželećete već sutra da ga napravite deci za ručak.

Kuvanje karfiolafoto: Printscreen/Youtube/ zagolaj

Recept je jako prost, a ide po sledećim sastojcima:

so

krompir - 1/2 kg

muskatni oraščić

Krompir u blenderufoto: Printscreen/Youtube/ zagolaj

karfiol - 1/2 kg

biber

tečna pavlaka za kuvanje - 200 ml

sveže mleko - 600 g

Blendiranje karfiola i krompirafoto: Printscreen/Youtube/ zagolaj

Ovo je način pripreme:

Krompir operite i stavite u šerpu da se skuva. Zatim se oljušte i grubo iseckaju.

Karfiol za pire se opere, iseče na krupnije cvetove i stavi u lonac sa vodom da se skuva.

Pošto je povrće skuvano, još toplo se stavlja u posudu, začini se solju, rendanim muskatnim oraščićem i biberom.

Krompire pire od karfiolafoto: Printscreen/Youtube/ zagolaj

Dodajte pavlaku i postepeno sveže mleko i izgnječite dok se ne dobijete glatki pire od povrća.

Krompir pire sa karfiolom je savršen za prilog bez mesa.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)