Turšija od belog luka u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ DOORS OF HEALTH

boli glava

STARE RUSKINJE PRAVE NAJBOLJU MOGUĆU ZIMNICU: Turšija od belog luka - Srpkinje za ovaj recept ni ne znaju

Stare Ruskinje turšiju od belog luka koja je najbolja zimnica, a žene iz naše zemlje ne znaju za taj recept

Objavljeno: 19.10.2023. 18:55h

Neke žene su već krenule da prave zimnicu kako ukućani imali najbolje specijalitete preko zime.

Poznati smo po tome što je pravimo na veliko.

Sarmu ne možemo da zamislimo bez dobrog ukiseljenog kupusa, a i predjela bez dobrih namaza kao što su ajvar, ljutenica...

Osim nas i druge domaćice mogu da se pohvale pripremama za zimu, pa ćete sada saznati kako Ruskinje spremaju turšiju od belog luka.

Beli luk u teglifoto: Printscreen/Youtube/ DOORS OF HEALTH

Preukusna turšija kojaide uz sve, a ukus tek bez reči.

Ovi sastojci su vam potrebni za recept:

mirođija - 2 veze

beli luk - 20 glavica, svežiji

Začini u tegli sa belim lukomfoto: Printscreen/Youtube/ DOORS OF HEALTH

peršun - 2 veze

Za salamuru:

šećer - 1 kašičica

voda - 1 l

sirće - 250 ml

so - 50 g

Prelivanje belog luka u teglifoto: Printscreen/Youtube/ DOORS OF HEALTH

Priprema:

Uklonite krajnje ljuspe kod glavica belog luka. Očišćene glavice poređajte na dno tegli i prelijte vodom.

Nakon 24 sata tu vodu isipajte i sipajte novu. Postupak ponovite 4 puta.

Kada isipate poslednju vodu, polako ređajte red sitno iseckanog peršuna i mirođije, pa red belog luka.

Beli luk u teglifoto: Printscreen/Youtube/ DOORS OF HEALTH

Pomešajte sastojke sa salamurom i prokuvajte ih 3-4 minuta.

Ostavite da se salamura ohladi i prelite beli luk sa zelenim začinima.

U ovakvoj zimnici ćete cele zime uživati.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)