Čizkejk sa bundevom, Foto: Printscreen YouTube/Dare 2 Cook Now

recept

OVO JE NAJUKUSNIJA JESENJA POSLASTICA SA BUNDEVOM: Starinski kolač sa ovom ZDRAVOM VOĆKOM će vas raspametiti

Sezona je bundeve, pa ako želite da napravite savršenu poslasticu, predlažemo da probate čizkejk u koji ćete dodati plazmu

Objavljeno: 11.10.2023. 14:01h

Bundeva je bogata vitaminom C, B1, B2, B3, B6, kao i mineralima - kalijumom, kalcijumom, fosforom i gvožđem. Osim što je zdrava, bundeva je ukusna, a od nje možete da pravite neka od najlepših jela. Bundeva je zvanično prava jesenja namirnica koja se može koristiti kako za slatkiše, tako i za ukusna slana jela, sve zavisi koje joj sastojke dodajete.

Danas vam predlažemo da isprobate i fenomenalan čizkejk sa bundevom i plazmom koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Čizkejk sa bundevomfoto: PRINTSCREEN/YT/BALKAN LUNCH BOX

Sastojci:

Za podlogu:

200 g mlevene plazme

1 kašika šećera

1/2 kašičice cimeta

120 g putera

Za fil:

680 g krem-sira

150 g smeđeg šećera

100 g šećera

80 g kisele pavlake

1,5 kašičica ekstrakta vanile

250 g pirea od bundeve

3 jajeta

1 kašičica cimeta

malo muskatnog oraščića

Filovanje čizkejkafoto: Printscreen/Youtube/ Tasty by Edita

1/4 kašičice đumbira u prahu

malo karanfilića u prahu

Priprema:

Mlevenu plazmu sjedinite sa istopljenim puterom, šećerom i cimetom. Utisinite u kalup i ostavite da se ohladi u frižideru dok pravite fil. U krem sir dodajte smeđi i običan šećer i dobro sjedinite mikserom. Nakon toga dodajte kiselu pavlaku, vanilu, pire od bundeve i sve začine, pa dobro sjedinite mikserom.

Nakon toga postepeno dodajte jaja i sve vreme mutite. Sipajte fil preko podloge i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa prebacite u frižider da se ohladi. Ukrasite ako želite šlagom.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)