U OVU ZDRAVU POSLASTICU SE I NUTRICIONISTI KUNU: Sigurno pomaže u MRŠAVLJENJU, a sprema se VEOMA LAKO
Čizkejk, Foto: Printscreen/youtube/Kelly Home Chef

recept

U OVU ZDRAVU POSLASTICU SE I NUTRICIONISTI KUNU: Sigurno pomaže u MRŠAVLJENJU, a sprema se VEOMA LAKO

Nutricionistkinja savetuje kako da napravite zdrav čizkejk koji će vam pomoći da smršate

Objavljeno:

Recepata za poslastice ima milion i ne zna se koji je ukusniji, ali slatkiši mogu imati značajan uticaj na našu težinu i opšte zdravlje. Mnogi tradicionalni deserti sadrže dosta šećera, nezdravih masti i rafinisanih ugljenih hidrata, što može dovesti do prekomernog unosa kalorija, a to vremenom i do drugih problema, kao što je gojenje...

Ali, danas postoji toliko zdravih opcija za različite poslastice koje su jednako ukusne kao i njihove originalne verzije. Poznata nutricionistkinja Liz Keler otkrila je recept za zdrav kolač koji vam može pomoći i da smršate. U pitanju je čizkejk sa grčkim jogurtom i nemasnim krem sirom.

Torta, Čizkejk
foto: Printscreen/youtube/Kelly Home Chef

Čizkejk je planetarno popularan kolač koji je poznat po svojoj glatkoj i kremastoj teksturi i načinu na koji kombinuje različite ukuse. Čizkejk se pravio još u antičkoj Grčkoj, a njegov recept se menjao tokom godina, pa tako danas postoji milion varijanti na koji možete da ga napravite.

"Čizkejk ima manje kalorija i zasićenih masti, ako upotrebite grčki jogurt i krem sir sa smanjenim sadržajtem masti umesto običnog krem sira. Konzumacija proteina može pomoći u kontroli gladi i sprečavanju prejedanja, a to može dosta da vam olakša ako ste na nekom režimu ishrane. Upotreba prirodnih zaslađivača poput meda ili javorovog sirupa umesto rafinisanog šećera smanjuje ukupan sadržaj šećera u kolaču" - savetuje Kelerova.

Ona takođe savetuje da ni zdraviju verziju čizkejka ne konzumiramo u preteranim količinama.

Torta, Čizkejk
foto: Printscreen/youtube/Kelly Home Chef

Sastojci:

2 šolje običnog grčkog jogurta

1/2 šolje nemasnog krem sira

1/3 šolje meda ili javorovog sirupa

2 jajeta

1 kašičica ekstrakta vanile

1 limun

1 šolja brašna od badema ili mlevenog keksa

2 kašike kokosovog ulja ili istopljenog putera

sveže bobičasto voće

Priprema:

U posudi pomešajte brašno od badema ili mleveni keks sa istopljenim puterom ili kokosovim uljem, pa dobro sjedinite i utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom. U drugoj posudi umutite krem sir, pa dodajte jogurt, med (ili javorov sirup), jaja, vanilu i rendanu koru limuna.

Dobro umutite. Sipajte fil preko podloge i poravnajte, pa pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 45-50 minuta. Isključite rernu i ostavite čizkejk unutra još 15 minuta. Nakon toga izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom stavite u frižider najmanje 3-4 sata ili dok se potpuno ne ohladi i stegne. Ukrasite voćem i služite.

Majke i snajke

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.