RECEPT
OVAJ BELI KOLAČ NIKO NE ODBIJA: Jedan SUVI sastojak mu daje samo takav ŠMEK, bolji od svake TORTE
Kolač koji niko ne odbija
Sa kokosom ne možete da omanete! Ovaj kolač je po svačijem ukusu.
Sastojci:
- 1 l bademovog mleka
- 200 g šećera
- 100 g kukuruznog skroba
- 2 vanilin šećera
- 200 g kokosa
- Za voćni fil:
- 1 konzeva višanja (oko 420 g)
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 50 g šećera
- 100 ml vode
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer, skrob, vanilin šećer i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte kokos, a onda lepo sjedinite i sipajte smesu u četvrtastu vatrostalnu posudu. Pokrijte providnom folijom, pa ohladite na sobnoj temeperaturi, a onda prebacite u frižider. U šerpu sipajte sok od višnje (iz konzerve) i dodajte šećer, pa kuvajte. U posudi pomešajte skrob i vodu i dobro sjedinite, pa sipajte u sok od višanja. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte višnje. Nastavite da kuvate dok se smesa malo ne zgusne. Sipajte fil od voća preko ohlađenog kolača, pa ohladite na sobnoj temepraturi nekih 2 sata, a onda stavite u frižider na 2 sata.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Stvar uksua)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!