Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

prijatno

SAMO ISKUSNE DOMAĆICE ZNAJU KOJI ALKOHOL SE SIPA U KISELI KUPUS KADA SE PRAVI PODVARAK: Recept ZLATA vredan

Recept za podvarak sa belim vinom

Objavljeno: 09.10.2023. 16:40h

Može se reći da je podvarak omiljeno zimsko jelo, i tada se i najčešće sprema. Iskusne domaćice znaju da mu ovaj alkohol daje poseban šmek!

Sastojci:

  • 1 kg kupusa ribanca
  • 3 crna luka
  • malo kima
  • 50 ml belog vina
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičice slatke paprike
  • biber u zrnu
  • malo pirinča
  • 3-4 bataka
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Priprema: Crni luk sitno iseckajte, pa propržite u zagrejanom tiganju na malo ulja. Zatim dodajte kupus ribanac, promešajte, pa pospite slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Opet promešajte. Na kraju sipajte vino i ostavite da se dinsta. Povremeno sipajte vodu, kada vidite da fali. Kada se proprži dodajte pirinač, šaku do dve, pa pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju. Batake kratko propržite na malo ulja, a onda stavite preko podvarka i pecite zajedno.

Bonus video: Recept za knedle

(Espreso/Stvar ukusa)