U OVO JELO SE NAŠE BAKE KUNU VEĆ DECENIJAMA: Potrebno je malo sastojaka, a BRZO SE SPREMA
Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

recept

U OVO JELO SE NAŠE BAKE KUNU VEĆ DECENIJAMA: Potrebno je malo sastojaka, a BRZO SE SPREMA

Podvarak je jelo koje mnogi na našim prostorima obožavaju

Objavljeno: 20:07h

Podvarak je jedan od specijaliteta sa kupusom, a u našim predelima ima dugačku istoriju.

Veoma je popularan u našoj zemlji, a uz sve to sprema se lako i recept uopšte ne zahteva mnogo sastojaka.

Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

SASTOJCI:

kiseli kupus - glavica

suvo meso ( može slanina, može i druga vrsta mesa po vašem izboru )

crni luk - glavica

mast

lovorov list

biber - po ukusu

aleva paprika - po ukusu

PRIPREMA:

Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Prvi korak je da iseckate kupus na tanke rezance, a nakon toga meso isperite vodom.

Uzmite jednu veću kuinjsku posudu. U njoj poređajte kiseli kupus i meso naizmenično sve dok ne potrošite sve.

Posle toga sipajte vodu, ali tek toliko da pređe nivo kupusa i mesa, a nakon toga poklopite posudu i ostavite da provri.

Pošto proključa, malo smanjite vatru i ostavite da se krčka sve dok kupus ne omekša, a da meso može da se lako skine sa kostiju.

U drugj posudi propržite crni luk i slaninu na masti , a potom ih stavite u posudu u kojoj spremate glavno jelo.

Sve što je još potrebno da uradite je da dodate malo vode i začine i da pustite da se krčka još malo.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.