najbolji!
TRADICIONALNI KISELI KUPUS PO RECEPTU SRPSKIH DOMAĆICA: Evo kako da ga NE PRESOLITE, uvek će vam ispasti PREUKUSAN
Počela je sezona jela od kiselog kupusa, zato se latite pripreme ovog jakog i ukusnog kupusa sa suvinom
Vrlo ukusno i jako jelo koje se pravi sa kiselim kupusom i suvim mesom. Pravi se kada je sezona kiseljenja kupusa, s toga vam delimo recept od koga ćete biti super siti, a sva čula zadovoljena.
Uživajte u omiljenom jesenje/zimskom jelu.
Sastojci:
- oko 2,5 kg kiselog kupusa
- 4 čena belog luka
- 1 krompir
- 2 velike glavice crnog luka
- 1 veča šargarepa
- suvo meso, kobasica / po izboru
- par zrna crnog bibera
- malo masnoće - ulje ili mast
- 1 puna kašika sitne crvene paprike
- voda
Obratite pažnu ukoliko dodajete so jer je kupus obično sam po sebi već slan.
Takođe možete dodavati začine po ukusu, kao i lovorov list.
Priprema:
- Luk iseckajtena kockice, ispržiti na masnoći, dodati i beli luk isečen na polovine.
- Za to vreme oprati i iseckati kiseli kupus, isto i suvo meso i kobasicu.
- Sve staviti u posudu sa lukom, dodati biber, sitnu papriku, krompir i šargarepu isečenu na polovine. Naliti vodu da prekrije i po ukusu dodati paradajz i lovorov list.
- Kuvati na laganoj temperaturi, da krčka, oko sat, sat ipo. Po potrebi dolivajte vodu al veoma malo, da na kraju ne bude retko jelo i bezukusno.
BONUS VIDEO:MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!