Ilustracija, Foto: Privatna arhiva

ručak za 10

STAVITE BATAKE I KROMPIRE U KEFIR I IZNENADIĆETE SE KOLIKO DOBAR RUČAK IMATE: Obavezno dodajte i 1 žuti začin

Ako nemate ideje za ručak, ovo će vam biti od velike pomoći

Objavljeno: 06.10.2023. 12:39h

Ako nemate ideje za ručak ovo će vam biti od velike pomoći

Sastojci:

  • 6 bataka sa karabatacima
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 kašičice soli
  • malo maslinovog ulja
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 2 kašičice kari začina
  • 500 g krompira
  • 80 ml kefira
  • Vezica svežeg peršuna
foto: Printscreen/Youtube/chefmladen

Priprema:

Usitnine beli luk pa ga promešajte u posudici sa malo maslinovog ulja. U piletinu prethodno izbockanu nožem dodajte iseckan crni luk, tucanu i slatku papriku, so, kari začin, kefir i rukama dobro sjedinite sve. U smesu sa mesom i začinima dodajte i isečen krompir, pa pokrijte prozirnom folijom da se začini upiju. Poređajte po plehu obloženom pek papirom batake i okolo njih krompir. Pospite ostatak sosa po batacima i krompirima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 35 minuta, pa pojačajte na 250°C i pecite još 10 minuta. Sveži peršun umočite u posudicu na belim lukom i maslinovim ulje, pa ukrasite njim pečeno meso.

Bonus video: REDAKCIJA 06.10.2023. 3.DEO

(Espreso/Stvar ukusa)