ŠEF KUHINJE OTKRIO RECEPT ZA JELO KOJE SLUŽE U NAJSKUPLJIM RESTORANIMA: Rolat od OVOG MESA SIJA na stolu
Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/ALLE REZEPTE

prijatno!

ŠEF KUHINJE OTKRIO RECEPT ZA JELO KOJE SLUŽE U NAJSKUPLJIM RESTORANIMA: Rolat od OVOG MESA SIJA na stolu

Napravite ga za ručak i dobićete aplauz

Objavljeno:

Mesni rolati savršenu su za bilo koju prazničnu trpezu, a možete ih služiti kao predjelo ili samostalno jelo u svakodnevnim prilikama. Pravi ljubitelji mesa neće moći da odole rolatu od svinjetine, govedine i pančete, punjene mocarelom koja se topi u ustima. Služen uz sos od paradajza i belog luka, nijedan drugi mesni rolat neće mu biti ravan.

Sastojci

  • 700 g mlevene govedine
  • 300 g mlevene svinjetine
  • 4 kriške hleba
  • 50 ml mleka
  • 1 šargarepa
  • 4 pečurke
  • 2 ljutike
  • 2 čena belog luka
  • malo origana
  • malo svežeg peršuna
  • malo svežeg ruzmarina
  • 90 g tvrdog sira
  • 2 jaja
  • 3 kašičice soli
  • malo crnog bibera
  • 400 g pančete
  • 200 g mocarele
  • 1 ljutika
  • 1 čen belog luka
  • malo maslinovog ulja
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 400 ml kuvanog paradajza
  • malo soli
  • malo crnog bibera
  • malo bosiljka
  • 1 kašičica origana
Rolat od mesa, Štrudla od mesa
foto: Profimedia

Priprema:

U posudi pomešajte rukom mlevenu govedinu i svinjetinu. Odvojte sredinu iz kriški hleba, rascepkajte je, pa u odvojenoj posudi prelijte sa mlekom. Usitnite 2 ljutike i 2 čena belog luka, pa pomešajte sa mesom. Izrendajte šargarepu, pečurke i tvrdi sir, pa dodajte u meso. Iscedite višak mleka iz hleba, pa dodajte u meso, a potom dodajte i jaja. Iseckajte i ubacite malo svežeg origana, peršuna iruzmarina. Ubacite 3 kašičice soli, crni biber, pa dobro sjedinite rukama meso, začine i povrće. Po prozirnoj foliji poređajte listove pančete, u dva reda koja se međusobno preklapaju, pa po njima rasporedite smesu sa mesom. Mocarelu isecite po dužini na 4 dela, pa je ubacite po sredini smese sa mesom i prekrijte tom smesom. Uz pomoć prozirne folije, prilepite pančetu. Koncem pričvrstite delove, pa ukrasite rolat ruzmarinom. Pecite na 180°C oko 45 minuta, zatim na 220°C još oko 15 minuta. Iseckajte ljutiku i čen belog luka, pa ga propržite na maslinovom ulju. U šerpu ubacite paradajz sos, kuvani paradajz, dobro promešajte, pa ubacite so, biber, bosiljak, origano, ponovo promešajte i sklonite sa vatre. Služite rolat uz sos kada se ohladi.

Bonus video: Recept za punjene šnicle

00:54

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.