Džem od luka, Foto: Karmela/ Printscreen/ YOutube

prva klasa

ZA OVIM DŽEMOM ĆETE POLUDETI, PRAVI SE OD NEOČEKIVANOG SASTOJKA: Domaćice dele RECEPT pravo iz FRANCUSKE

Prvoklasni džem od neočekivanog sastojka dolazi pravo iz Francuske

Objavljeno: 20.09.2023. 20:37h

Slatko i slano i sve navedeno, ma ovaj džemić je samo za prave gurmane. Zimnica koja se sprema širom sveta, najviše u Francuskoj je postala omiljena među Srbima.

Recept za džem od crvenog luka će vas raspametiti:

foto: Karmela/ Printscreen/ YOutube

Sastojci:

  • 100 ml crvenog vina
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • puter
  • 1 kg luka
  • 60 g braon šećera
  • 60 ml balzamiko sirćeta
FOTO: Karmela/ Printscreen/ YOutube
FOTO: Karmela/ Printscreen/ YOutube
FOTO: Karmela/ Printscreen/ YOutube
FOTO: Karmela/ Printscreen/ YOutube

Priprema:

  1. Isecite luk na rebra,pomešajte maslinovo ulje i puter, dodajte luk i dinstajete 15 minuta
  2. Dodajte zatim braon šećer, dinstajte još 15 minuta, dodajte balzamiko sirće
  3. Crveno vino, so i biber, i dinstajte oko 45 minuta, poslužite uz meso, ribu, krekere, bruskete....

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani:

(Espreso/ Stvar ukusa)