MARINIRANI ZELENI PARADAJZ U TEGLI: Srpska zimnica seljaka koja je pala u zaborav
Marinirani zeleni paradajz u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/Cooking is fun

ukus boli glava

MARINIRANI ZELENI PARADAJZ U TEGLI: Srpska zimnica seljaka koja je pala u zaborav

Marinirani zeleni paradajz u tegli je stara srpska zimnica seljaka koja je skroz zaboravljena

Objavljeno:

Nemojte da zaboravite da i od zelenog paradajza možete da napravite zimnicu koja je toliko ukusna da će vam biti žao što je ranije niste pravili.

Osim klasičnog zelenog paradajza u tegli, ovaj marinirani je mnogo bolji i ide uz sve.

Prava srpska zimnica koja se već dugo sprema na našim prostorima.

Zeleni paradajz
foto: Printscreen/Youtube/Cooking is fun

Recept koji sve mlade domaćice treba da zapišu.

Potrebni sastojci su ovi:

2 glavice belog kuka

3 kilograma zelenog paradajza

1 veza mirođije

1 veza peršuna

Zeleni paradajz
foto: Printscreen/Youtube/Cooking is fun

Za marinadu vam treba:

1 kašika ulja po litarskoj tegli

3 litre vode

1 šolja sirćeta (9%)

9 kašika šećera

5 - 6 zrna pimenta

Zeleni paradajz
foto: Printscreen/Youtube/Cooking is fun

3 kašike soli

3 komada lovorovog lista

Sada sledi priprema:

Na dno pripremljene tegle od jednog litra stavite začine, naseckani beli luk i sipajte ulje.

Nakon toga poređajte zeleni paradajz, nasečen na kolutove.

Zeleni paradajz
foto: Printscreen/Youtube/Cooking is fun

Dodajte šećer, so, lovorov list i biber u vodu i sve prokuvajte.

Gotovom marinadom, koja je još vrela, prelijte paradajz.

Zatvorite tegle poklopcima.

Kuvajte tegle sa paradajzom oko 10 minuta.

Zeleni paradajz
foto: Printscreen/Youtube/Cooking is fun

Ukusna turšija od mariniranog zelenog paradajza u teglama!

Bonus video:

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.