ukus boli glava
MARINIRANI ZELENI PARADAJZ U TEGLI: Srpska zimnica seljaka koja je pala u zaborav
Marinirani zeleni paradajz u tegli je stara srpska zimnica seljaka koja je skroz zaboravljena
Nemojte da zaboravite da i od zelenog paradajza možete da napravite zimnicu koja je toliko ukusna da će vam biti žao što je ranije niste pravili.
Osim klasičnog zelenog paradajza u tegli, ovaj marinirani je mnogo bolji i ide uz sve.
Prava srpska zimnica koja se već dugo sprema na našim prostorima.
Recept koji sve mlade domaćice treba da zapišu.
Potrebni sastojci su ovi:
2 glavice belog kuka
3 kilograma zelenog paradajza
1 veza mirođije
1 veza peršuna
Za marinadu vam treba:
1 kašika ulja po litarskoj tegli
3 litre vode
1 šolja sirćeta (9%)
9 kašika šećera
5 - 6 zrna pimenta
3 kašike soli
3 komada lovorovog lista
Sada sledi priprema:
Na dno pripremljene tegle od jednog litra stavite začine, naseckani beli luk i sipajte ulje.
Nakon toga poređajte zeleni paradajz, nasečen na kolutove.
Dodajte šećer, so, lovorov list i biber u vodu i sve prokuvajte.
Gotovom marinadom, koja je još vrela, prelijte paradajz.
Zatvorite tegle poklopcima.
Kuvajte tegle sa paradajzom oko 10 minuta.
Ukusna turšija od mariniranog zelenog paradajza u teglama!
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!