kiselkasto, a vrhunski
CEPKANE PAPRIKE BEZ KONZERVANSA: Najbolja tradicionalna zimnica - samo u Srbiji se takva sprema
Cepkane paprike bez konzervansa su tradicionalna zimnica koju samo naše naše žene najbolje znaju da spreme
Paprike se sada uveliko kupuju kako bi se iskoristile za najbolju zimnicu.
Osim belolučanih, barenih, pečenih, kod nas prave i peckane jer ne treba puno vremena, a kao salata idu uz meso i svako predjelo.
Sada ćete videti kako se one prave u našoj zemji i odmah ćete zapisati jer su starinske pripreme najbolje uvek bile, a ne treba vam konzervans.
Potrebni sastojci za ovaj recept su:
3 šargarepe
1 kilogram paprika
čenovi belog luka
3 kašike soli
mirođija
7 kašika šećera
500 mililitara vode
oko 2 litre sirćeta
Način pripreme ide ovako:
Paprike pecnite na ringli. To znači da ih kratko pečete, nekih pola minuta sa svake strane. Ne treba da budu kao za ajvar ili salatu. Zatim ih stavite u neku posudu i pokrijte kesom ili providnom folijom. Kada omekšaju, paprike oljuštite i skinite im peteljku i semenke.
Isecite ih po želji, pa poređajte u teglu, a između paprika ređajte krupno sečeni beli luk i šargarepu. Dodajte i seckanu mirođiju ako želite. U šerpu sipajte sirće i vodu, pa dodajte šećer i so. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim sipajte u tegle sa paprikama. Dobro zatvorite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!