Žuti kolač sa suvim grožđem, Foto: Baka

medeno slatko

UKUSAN, MEKAN I SOČAN KOLAČ PRAVO IZ BAKINE KUHINJE: Žuti dezert sa OVIM SASTOJKOM još niste probali (RECEPT)

Najbolji kolač koji možete spremati svake nedelje

Objavljeno: 15.09.2023. 09:52h

Kolač da se zasladimo posle ručka, odlican je za svaki dan, nije komplikovan i uvek može da stoji kada dođu neplanirani gosti.

Evo kako da spremite žuti kolač sa suvim grožđem, recept je vrlo jednostavan:

foto: Baka

Sastojci:

  • 100 gr brašna
  • 50 gr griza
  • korica limuna
  • 100 gr suvog groždja potopljenog u rum
  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 200 ml jogurta
  • 100 m l maslinovog ulja ( ja sam stavila manje)
FOTO: Baka
FOTO: Baka
FOTO: Baka
FOTO: Baka
FOTO: Baka

Priprema:

  1. Rernu uključite na 200 stepeni C.
  2. Umutiti jaja sa šećerom. Izmešati brašno i griz i prosejati u umućena jaja.
  3. Dodati ulje jogurt, suvo grozdje, koricu limuna i sve izjednaciti.
  4. Pleh obloziti pek papirom izliti testo izravnati i peci na 180 stepeni C 40 minuta
  5. Potpuno ohladjen seći. Fantastičan da se zasladite posle rucka

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

(Espreso)