Jastuk gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

prste da poližeš

IDEALNA VEČERA ZA MALE PARE, SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA DA JE SPREMI: Vazdušasta JASTUK GIBANICA (RECEPT)

Mekana ko duša, jastuk gibanica savršena za svaku večeru

Objavljeno: 07.09.2023. 20:05h

Svaka domaćica ima svoj recept za srpsku pitu, odnosno gibanicu. Ovo je jedno od najjeftinijih jela koja možete spremiti, a gotovo je za 10 minuta, onda ga samo strpate u rernu i sačekate da lepo dobije boju.

Evo šta vam je sve potrebno za ovaj recept.

foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

Sastojci:

  • kore
  • sir
  • kajmak
  • jaja
  • ulje
foto: Printscreen/Youtube/Gemrielia

Priprema + trik:

Kora se umače u smesu i ređa u tepsiju. Ali, sada vam otkrivamo trik koji će učiniti da vam gibanica uspe iz prvog pokušaja i da bude vazdušasta.

Kako biste napravili najbolju gibanicu do sada nije potrebno da dodajte neke neobične sastojke, sve što treba da uradite je da kore isečete na trake, pa da njih uvaljate u smesu. A onda gotovu gibanicu prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke, da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.

I to je sve što je potrebnu kako biste napravili jednu od najukusnijih pita ikada.

Takođe, možete i kore da ostavite cele, i da ih tako umačete u smesu, a onda da ređate u tepsiju. Nemojte da stavljate koru na dno, nego odmah ređajte izgužvane kore, jer će se pojedini komadići sira fino zapeći i dati korici dodatnu aromu.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

(Espreso/ Alo Trpeza)