OVU TRADICIONALNU SRPSKU POSLASTICU SVI VOLE, A BAKA JE PODELILA NAJBOLJI RECEPT: Zbog 1 SASTOJKA se topi u ustima
Pita sa jabukama i grizom, Foto: Bakina kuhinja

ukusno

OVU TRADICIONALNU SRPSKU POSLASTICU SVI VOLE, A BAKA JE PODELILA NAJBOLJI RECEPT: Zbog 1 SASTOJKA se topi u ustima

Bakina kuhinja -pita sa jabukama grizom i jogurtom

Objavljeno:

Nema Srbina koji ne voli sočnu pitu sa jabukama. Baka je podelila recept koji će vas oboriti sa nogu.

(Za 4 rolnice) Potrebno je:

Pita sa jabukama
foto: Bakina kuhinja

1/2 kg. gotovih kora 1 čaša od jogurta griza 200 gr šećera 1 čaša jogurta 3 jaja 700 gr rendanih jabuka 1/2 kesice cimeta 1 vanilin šećer 1/2 praška za pecivo ulje

Priprema: Umutiti jaja sa 100 gr šećera, dodati griz, jogurt, 1/2 šoljice ulja, vanilin šećer i pola peciva. Sve dobro izjednačiti.

1 / 2 Foto: Bakina kuhinja

Jabuke izrendati, pa u njih dodati ostatak šećera, cimet i lepo izmešati. Raširiti prvu koru na radnu površinu pa je namazati sa filom.

Prebaciti drugu koru preko nje, pa i nju premazati, tako uraditi i sa trećom korom. Preko treće kore razbacajte rendane jabule, savite krajeve i polako urolujte u rolnicu.

Prebacite u pleh koji ste obložili pah papirom za pečenje. Peći 35- 40 min na 180 stepeni C da lepo porumeni. Pečenu pitu ukoliko želite pospite prah šećerom zamirisanom vanilom. Sladite se dragi moji!

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.