Pihtije, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

magija iskusnih majstora

UZ OVAJ TRIK SPREMIĆETE NAJBOLJI SRPSKI DELIKATES: PIHTIJE će biti duplo SOČNIJE ako uradite OVO pre kuvanja

Najbolje i najukusnije pihtije koje ste jeli, biće samo ako uradite ovo

Objavljeno: 31.08.2023. 16:38h

Letu je polako kraj i kreće sezona zimnice, ali i slava i novogodišnjih praznika. Tada se domaćice trude da naprave bogatu trpezu prepunu raznovrsnih specijaliteta koji će oduševiti svakog gosta. A ono što je nezaobilazno na svakoj trpezi su pihtije.

Sada postoje recepti za pripremu pihtija u obliku prasećeg pečenja, pa ovaj tradicionlani srpski delikates definitivno zauzima centralni deo svečanog stola.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Ako želite da ostavite što bolji utisak na vaše goste, iskusne domaćice su otkrile fantastičan trik za pripremu pihtija. Nije nimalo komplikovan, a krajnji rezultat je sjajan.

Sve što treba da uradite jeste da kada pripremate meso sa kojeg skidate masnoću, da tu istu masnoću sačuvate u zamrzivaču. Kada dođe vreme za pripremu pihtija dodajte masnoću u vodu u kojoj kuvate meso.

Želatinasti "zid" pihtija je deblji i samim tim je ovo predjelo raskošnije i ukusnije.

Uživajte u pihtijama!

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

(Espreso/ Stvar ukusa)