ZIMNICA PARADAJZ PAPRIKA ZALUDELA SVE SRPKINJE: Nema KONZERVANSA i ništa se NE LJUŠTI (RECEPT)
Paradajz paprika zimnica, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo

originalno naše

ZIMNICA PARADAJZ PAPRIKA ZALUDELA SVE SRPKINJE: Nema KONZERVANSA i ništa se NE LJUŠTI (RECEPT)

Vreme je pripreme zimnice, i svima je lakše da zimi uvek imaju spremnu salatu

Objavljeno:

Sigurno ste se naoštrili da pre kontrolnih zadataka dece i unuka spremite sve što možete kada je zimnica u pitanju, pa da njima pomognete. Nemaju svi mnogo vremena da se spreme za zimu, a nekada je priprema previše komplikovana.

Paradajz paprika se ne ljušti, samo se bari, i uz jednostavan postupak ćete ih spremiti jako brzo. Evo kako glasi recept:

Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Вкуснейшн с Lana ilanavi

Sastojci:

Potrebno je:

  • 6-8 kg paradajz paprika

Tečnost za barenje:

  • 250 g soli
  • 250 g šećera
  • 1 kesica bibera u zrnu
  • 4 l vode
  • 1 l alkoholna sirćeta sa 4% sirćetne kiseline
  • 1/2 l ulja
Paradajz iz tegle, Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Melissa Mir

Ostalo

  • seckani list peršuna
  • po želji seckani beli luk

Priprema

  1. Paprikama nožem odseći drškicu pa ih oprati dobro ocediti i čačkačicom izbušiti na par mesta.
  2. U posudu staviti vodu, sirće, ulje, šećer, so, biber i staviti na vatru da se kuva. Kad proključa dodati paprika onoliko da prekriju površinu suda i kuvati paprike samo da voda baci 2-3 ključa.
  3. Paprike vaditi rešetkastom kašikom, stavljati u drugi sud. Odmah u vodu za paprike dodati sledeću turu paprika i dok se one malo ne obare, mi prvu barenu turu paprika koju smo izvadili u posudu redjamo u tegle, blago pritiskamo da se lepo slože, a svaki red posipamo seckanim belim lukom i prešunom.
  4. Kad napunimo 2-3 tegle, pritisnemo paprike sa plastičnom rešetkom i napunimo tegle sa vrelim presolcem i zatvorimo odmah tegle metalnim zatvaračem. (bitno je da kada punimo tegle sa tečnošću u kojoj se barile paprike ključa i sa tako vrelim preliti paprike i odmah zatvoriti).
  5. Tako uraditi sa svim paprikama. Tegle prekriti sa stoljnjakom, i ostaviti tako da se ohlade.
  6. Ako niste sigurni da vam zatvarači nisu dobro zatvorili tegle, tegle poredjajte u pleh iz rerne, rernu uključite na 100 stepeni, da tegle tako stoje 1 sat, rernu isključiti i ostaviti tegle da se u rerni ohlade. To je pasterizacija.

Recept za svinjski paprikaš:

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/ Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.