Knedle sa šljivama na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

vraća u detinjstvo

PROVERENI STARINSKI RECEPT ZA KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Testo vam se neće RASPADATI tokom KUVANJA uz pomoć 1 TRIKA

Knedle sa šljivama na starinski način će vas vratiti u detinjstvo čim osetite mekoću testa

Objavljeno: 26.08.2023. 10:23h

Na knedlama sa šljivama smo svi odrasli, a ovaj provereni recept za mekano testo morate što pre da zapišete.

Raspadaće se u ustima koliko su dobre.

Prave starinske kao što naše bake decenijama unazad spremaju.

foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Potrebno je:

1 kg krompira

2 cela jaja

malo soli

250 grama brašna

2 kašike ulja

15 šljiva

300 grama prezli.

Priprema: Krompir obariti pod korom, pa ga očistiti i ispasirati, ostaviti da se malo prohladi pa u njega dodati 2 jaja, malo soli, brašno, ulje i sve sjediniti. Testo mora biti lepljivo, pa zato navlažite ruke vodom kada pravite knedle.

Knedle pravite tako što malo testa stavite u ruke, u sredinu šljive pa napravite lopticu koju odmah stavljate u vrelu, ključalu vodu. Kada knedla ispliva na površinu - znači da je gotova. Skuvanu knedlu pržite u tiganju sa malo prezle.

Bonus video:

(Espreso/Stil)