PIŠITE
MAKEDONSKE KUVARICE SAMO OVAKO SPREMAJU ĆUFTE: Mnogo su UKUSNIJE od naših zbog 1 SASTOJKA, odlepićete za RECEPTOM
Ćufte na makedonski način isprobajte već danas i videtećete da su ukusnije i sočnije od naših
Svi smo navikli da jedemo ćufte za ručak, ali makedonske do sada domaćice nisu imale priliku da naprave.
Njihov recept se razlikuje od našeg, a najviše po sočnosti i mekoći koji im daje jedan sastojak.
Čim vidite kako oni to spremaju bacićete se na posao.
POTREBNI SASTOJCI
teleće meso - 400 g, od plećke
svinjsko meso - 300 g, od vrata
luk - 1 glavica
slanina - sitno iseckana, 50 g
čubar
vegeta - 1 supena kašika
kumin
gazirana voda - 50 ml
ljute paprike - 1 komad, po želji
ulje - za prženje
dodatak
prženi krompir
povrće
NAČIN PRIPREME
Najbolje je sa prirpremite od mesa - telećeg i svinjskog, samlevenog u mašinici za mlevenje mesa. U posudi pomešajte dve vrste mlevenog mesa. Pomešajte sa sitno iseckanim lukom i slaninom.
Dodajte začine i začinite po ukusu, ako ima potrebe za još soli, i po želji stavite ljutu papriku.
Sipajte gaziranu vodu i nastavite da mešate.
Posudu pokrijte streč folijom i ostavite u frižidru sat-dva da upije mirise.
Uzimajte loptice mlevenog mesa i mokrim rukama oblikujte ćuftice. Možete pržiti u ugrejanom ulju, u tiganju na vatri ili peći na ugrejanom roštilju, vi birate.
Servirajte uz dodatak prženih krompira i svežeg povrća.
Veoma sočni i ukusni.
Bonus video:
(Espreso/Bonaepti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!