ukusne
KNEDLE SA ŠLJIVAMA NA STARINSKI NAČIN PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Ukus je fenomenalan, a sve uz samo JEDAN TRIK
Kako da napravite knedle sa šljivama, a da ne izgubite sate u kuhinji? Veoma lako, obavezno probajte ovaj recept
Knedle sa šljivama su domaća poslastica na kojoj su odrasle generacije. Niko ih nije bolje pravio od naših baka, koje kao da su imale neku "tajnu" kako da knedle budu što ukusnije. Jedini nedostatak knedli sa šljivama jeste što se malo duže pripremaju.
Po starinskom receptu potrebno je prvo da se obari krompir, pa usitni, ali sad postoji jednostavnija i brža varijanta! Uživajte u najbržim knedlama sa šljivama!
Sastojci:
120 g pirea iz kesice
4 dl hladne vode
2 kašike ulja
1 jaje
200 g brašna
prstohvat soli
šljive
šećer u kockama
Priprema:
U činiju staviti prah za pire iz kesice, sipati hladnu vodu, dodati ulje, jaje, brašno i prstohvat soli. Umesiti ručno da se dobije masa srednje tvrdoće, pa je oblikovati u veknu veličine malo manjeg francuskog hleba. Nožem seći kolutove i u njih stavljati ili cele presečene šljive u koje ste stavili pola kockice šećera, ili samo polovine šljiva isto sa pola kockice šećera.
Oblikovane knedle kuvati u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu. Vaditi rešetkastom kašikom i vaditi da se ocede. Potom ih pržiti u tiganju sa prezlama.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!